Thursday, December 1, 2011

My Wedding Journal : Outdoor photo shoot

As promised, I show you my wedding outdoor photo shoot from my personal camera. Tak banyak sangat dan hanya ini gambar terbaik yang boleh ditunjukkan memandangkan tukang amek gambar ialah adik saya :D .

Lokasi : Teluk Lipat, Bukit Tekedai dan sekolah saya, SMKUH.

Memang dah lama berhajat nak masuk dalam sekolah, alhamdulillah akhirnya tercapai juga hasrat dihati.

Teluk Lipat

saya bawa props sendiri...payung pelangi dan kipas warna warni..

tu dia...berkaki ayam aku jalan atas batu...who care...
janji hati puas..

ni gambar candid..

'jangan pandang belakang...'
abes basah baju pengantin aku kerjakan..
hahaha..


'ok..dah boleh pandang belakang..'

masa ni sakit mata menahan cahaya matahari petang..

di Bukit Tekedai..
aku rasa seolah-olah berada dalam kawah meteor yg jatuh dari langit..


my favorite photo..
rupanya ada kolam kat sini..
tak payah pakai additional lighting pun gambar dah lawa..


gian nak hiking..
saya panjat bukit kecik comel ni...
peduli apa...nak panjat jugak..


lokasi terakhir...sekolahku..

sepanjang sekolah dulu tak pernah pun merasa naik podium ni..hihi..

sepanjang sekolah dulu jugak saya tak pernah pun rasa menaikkan bendera ni..

idea datang tiba-tiba...kunun-kunun tido dalam kelas..

kalau la masa sekolah dulu berjalan macam ni mati kena bertapa dalam bilik cikgu disiplin dari pagi sampai petang... :D

ni kat belakang bangunan sekolah...
dulu kat sini tempat letak basikal..


kantin...
dulu masa sekolah saya pernah jatuh terduduk kat kantin ni...hahaha..
kenangan silam beb..

Ni je lah gambar yang dapat dikongsi. Kalau nak lagi banyak kena tunggu gambar dari photographer. Letih jugak buat outdoor ni....balik dari outdoor...kebulur cari nasi, wakakaka. Masa makan damai bukan main tak ada selera nak makan...konon...

Apa lagi yang nak diceritakan tentang perkahwinan saya? Saya rasa habis sampai di sini saja kot...semua saya dah kongsi, yg baik, yg best...yg tak berapa nak best....yg sakit hati..

Owhh..ada lagi kisah....kisah menyayat hati yg berlaku dalam masa preparation dan saat-saat genting nak bersanding...kisah mak andam saya...ok..ok, next entry saya cerita.


3 comments:

whooz said...

gambar bukit tekedai tu macam pengantin sesat kat mana-mana ntah :D

cantik tempat tu.

Niza Zainal said...

Tahniah julie... :)
Selamat Pengantin baru semoga berbahagia ke akhir hayat.

j.u.l.i.e said...

whooz: hehe..aku rasa mcm berada kt planet mana je..

kak niza: thanks :)..doa2kan kami..