Monday, March 19, 2012

tekak dah buat hal

Saya rasa tekak ni dah mula nak mengada-ngada. Dah mula memilih makanan. Sebelum ni dengan bangganya saya boleh makan apa saja. Tapi semenjak dua menjak ni, tekak dah mula tak menentu. Nak makan ikan masin (oh sangat mengada), nak makan yg pedas sikit (tapi bukan pedas sangat sebab saya dah tak mau makan pedas) dan....ermm...nak yang masam sikit. Fuh....baru saya tau apakah itu erti mengandung.

Kalau makan something yg manis, sure saya rasa loya. Cthnya...lauk sweet sour atau apa-apa yang diletak sos. Sos kan ada rasa manis. Confirm...saya telan tanpa rela. Tapi cuba bagi ikan masin atau ikan pekasam....aduhhh...ratah macam tu pun boleh.

Tekak ohhh tekak....jangan buat hal boleh tak...

4 comments:

liza aziz said...

biasala julie..awal-awal mengandung mmg boleh mkn ape je.. tp bila start membesar dr bulan ke bulan, lain plak cerita dia..hehe. liza start 2bulan lebih smpai skrg xboleh bau org menumis and goreng-goreng..nanti dia pening secara tiba-tiba.. mengada-ngada la tu kan.. hehe

CiKPuaNLawA said...

relax la mama2 to be....
simtom2 biase jer tu....

kira oke klu tak melepek sampai tak bole buat kerja...

haaa..yang tu laagiii ...dugaan..

tetiba saya juga nak baby...uuuuuuuu...

♥ ROS ♥ said...

Haa tau2... Hahhaha.. Tekak ni mmg ngada2 bila pregnt :p

j.u.l.i.e said...

liza: stakat hari ni..bleh bau apa2 je...cuma selera agak kureng, akan dtg x tau la mcm mne...

puanlawa: mntk2 la x smpai tahap melepek...nak baby?buat la...hikhikhik

ros: typical symptoms kan...bertuah kalo ada sesapa pregnt tp xde alahan..