Thursday, January 31, 2013

layankan saja


Aku suka bermain dengan gambar. Senang cakap, aku suka edit gambar. Aku boleh mengadap pc seharian touch up gambar-gambar yang aku suka. Kadang-kadang aku terfikir yang aku ni sebenarnya tersalah pilih kerjaya.

Aku tak sepatutnya duduk di kerusi dan meja sekarang ni. Aku patut berada di tempat lain.

Tapi tu bukan bermakna aku nak jadi photographer. Hahaha...kamera pun cikai nak jadi photographer apanya. Photographer anak aku boleh la. Nak setting kamera pun terhegeh-hegeh. Orang ajar sekali aku paham, esok aku lupa. Hehehe.

Aku teringat apa yang abah aku pernah cakap, selalu aku fikirkan. Percaya atau tak percaya...90% dari apa yang dia cakap tu betul dan dah terjadi pun. Macam mana dia boleh fikir dan cakap benda yang dulunya aku rasa macam cerita dongeng je. Mungkin dia dah melalui pengalaman hidup yang hebat, dah merantau ke merata tempat, dah berjumpa dengan ramai orang, dan mungkin juga dia tahu aku ni macam mana...ye la kan...dah dia bapak aku, mesti dia kenal siapa aku. Hehe.

Ok, takpe. Aku rasa macam nak layankan aje life yang sekarang ni. Tak boleh tergopoh gapah. Rileks. Jangan tertekan sangat.




3 comments:

gadisBunga™ said...

aura abah awak kuat. :)

CiKPuaNLawA said...

betul awak... layan jaa... rezeki ada di mana2..
Allah maha kuasa dia yg tentu kan segalanya...

j.u.l.i.e said...

gb: a'ah,kesimpulannya dgr la ckp mak dan abah...

cpl: sdg melayan perasaan ni...hehe