Wednesday, January 23, 2013

peraturan

Listen..listen..listen.

1) Attendance
  • Tak boleh datang lewat lebih dari 60 kali setahun
  • Tak boleh ambil MC/EL sebelum atau selepas weekend/long holiday lebih dari 5 kali setahun
2) Timesheet submission
  • Tak boleh tak submit timesheet lebih dari 5 kali setahun
3) Long medical leave/hospitalization and full MC utilization
  • Tak boleh ambil MC terlalu banyak (tapi company bagi 30 hari setahun) 
 4) Long unpaid leave
  • Tak boleh ambil unpaid leave lebih dari 2 minggu setahun tanpa alasan kukuh.
5) Serious negative third party feedback
  • Ini kalau ada orang komplen (e.g: client)
6) Sign in/Sign Out
  • Kena tulis manually dalam buku kedatangan setiap hari
  • Kena touch access card setiap hari menggunakan pintu hadapan sahaja 
 7) Kena apply annual leave 3 hari sebelum cuti, kalau tak akan dikira sebagai EL.

 8) Kena apply halfday leave juga 3 hari sebelum cuti, kalau tak akan dikira sebagai EL juga.


Dah tau kan kenapa aku rasa nak muntah. Setiap syarikat ada peraturan yang mesti kita ikut dan patuh, tapi ada juga peraturan yang aku rasa macam tak adil dan tak munasabah.



Item warna merah: Perkara yang aku memang argue dan tak puas hati.

Bluekkkk....muntah lagi.



4 comments:

CiKPuaNLawA said...

ai mabuk gak....

gerbera said...

Company aku mmg dah lama amalkan sistem apply cuti 3 hari sebelum.

Waktu kerja takleh keluar masuk sesuka hati.

tapi banyak jugak benda aneh2. Mesti korang2 suka buat benda2 tu sampai diorang notice.

kihkihkih

Kay said...

ye ye... biasanya akan naik notis pelik-pelik bila selalu sgt org buat salah... walopun kita x buat, org lain buat, kena la kat kita jugak...

jadi, pergi sound org yg buat tu

j.u.l.i.e said...

puanlawa: jom mabuk2 bersama...

boboi: benda ni bru di highlight kan tahun ni, selama ni mati2 ingt buat keje teknikal yg diambil kira,rupanya bnda2 mcm ni yg diaorg tgk. Benda aneh2 tu smua staf buat,mgkin ada segelintir yg btol2 ber'disiplin' saja yg x buat. Ah lantak la.

kay: aku nk sound sapa pon x tau...hehe...