Thursday, July 11, 2013

bos kacau aku tido :)

Semalam aku cuti. KL tak cuti 1st ramadhan, aku je memandai-mandai buat cuti sendiri. Tapi, nasib baik jugak aku cuti. Sebabnya..

Aku diserang sakit kepala yang maha dasyat.

Lesu.

Terbaring.

Muntah.

Jangan salah faham, aku bukan pregnant. Hihi.

Tapi yang hebatnya, aku sempat masak 3 jenis lauk.

Masa berbuka, aku cuma minum 2-3 teguk air oren, lepas tu terus baring.

Aku tak boleh makan. Tengok makanan je aku terus loya. Makanya aku terus tak makan sampai lah sahur pagi tadi. Bila aku kira-kira, hampir 24 jam jugak perut aku kosong.

Hari ni aku datang ofis, naik train. Penat. Aku rasa mungkin lepas ni aku akan terus naik train memandangkan ofis aku dah tak buat flexible working hours. Sedeh tau. Jahatnya diaorang pegi tukar semua benda tu. Arghh...kalau aku cakap banyak nanti berdosa. Bulan puasa ni kena banyak sabar.

Tengahari ada lunch break 1/2 jam. Aku mengambil kesempatan untuk membuta rehatkan badan kejap. Aku pun tido la kat meja aku ni. Bila aku tersedar baru pukul 1.20pm. Break dari pukul 1.00pm - 1.30pm. Ada lagi 10 minit untuk aku tido.

Aku pun sambung tido lagi. Krohhhh...kroohhhhh...

Tetiba aku rasa macam ada suara merdu kat telinga aku ni.

"Assalamualaikum Julie"

Wahhhh....bos kejut aku tido.

Kahkahkahkahkah...

Aku tengok jam, dah pukul 1.45pm rupanya. Terkulat-kulat aku malu. Aku siap genyeh-genyeh mata.

Bos remind aku suruh pegi meeting pukul 2.30pm.

Adoi...ye...ye...aku pegi meeting.

Pertama kali aku kena kejut tido...dan yang kejut itu adalah BOS.

Hebat tak...

hehehehe....




6 comments:

Kay said...

gila kentang

Dr Singa said...

hahhaaaaa!!!
check tak ada ayaq lioq jugak...??

CiKPuaNLawA said...

bangga tak bos yang kejut kan... hehehee

julieter said...

kay: jgn ikut perangai aku.. :)

kakizat: takde...nsib baik...heheee...

cpl: bangga sesgt..hujung tahun appraisal mesti best..

cinta said...

mintak simpang. hhehe..

t.a.t.a said...

hebaq nye bos kejut bangun.

err.. bos kejut dengan penuh kasih sayang tak?