Friday, August 30, 2013

retis

Suatu hari aku disapa oleh seorang kawan ditengah-tengah orang ramai di jalan TAR. Rupa-rupanya dia kawan lama aku masa sekolah, Radiah namanya. Yang bestnya, ayat dia macam ni:

"Julie..aku nampak kau dari jauh tapi macam takut nak tegur, takut salah orang. Tapi bila aku nampak kawan kau ni, memang betul la ni kau"

What the what?

"Aku selalu nampak kawan kau ni dalam fb...kan kau selalu post2 gambar", kata Radiah lagi.

Ok. Dia nampak aku dari jauh tapi takut nak tegur sebab takut salah orang, tapi bila nampak kawan aku yang glemer ala-ala retis ni baru konfiden nak tegur aku.

Kihkihkihkihkih.

Sakit perut aku ketawa.

Aku berkawan dengan retis ko..

Nak tau tak sapa kawan aku yang ala-ala retis tu?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


ni la dia....kenal dok?
gamba ni aku amek curi-curi...
confirm dia terkejut kan bila masa aku amek gamba ni..
biasa la retis kan selalu menjadi sasaran paparazi..



Tak sangka glemer kawan aku ni sampai kawan lama aku yang tak kenal dia langsung boleh cam muka dia kat luar. Retis ko..





tolong, tolong aku tertekan....
 
dak debab ni tolong meng'ekpresikan' keadaan yang aku alami...
hehehe..
acah je..
 
 
 
 
 
 
 
 


7 comments:

CiKPuaNLawA said...

oit.... retisss lah sangat....

gelak beso ko eyh.... berjaya jadi paparazi...

ok tak pe..

Daddy Ziyyad said...

bertuah saya pernah jumpa retis tu..bahahahhaa

t.a.t.a said...

tu retis dok check tweet ngan peminat la tu.

sok-sok leh cerita ngan anak cucu, nenek kawan ngan retis.

Dr Singa said...

hahahhahaaaa!!!

bak kata retis..
retis lah ssanggatttt

julie shahril said...

cpl: a'ah berjaya...org snap gmba dia depan mata pon bole x pasan...aishhh

dziyyad: siap mkn2 ngn retis lagi...yuhuuu

tata: retis tgh bizi mnjwb komen org...

kakizat: sangatttttt!!!!! :p

liza aziz said...

hahaaa....kelakar betul bila sampai bab dak kecik tu.. hahaa tertekan ye mama kawan ngan retis. hihi

julie shahril said...

liza: tertekan sbb mama dia tak seglemer retis tu...hiihihi...