Wednesday, October 16, 2013

D.I.Y Crown Birthday Hat






Cari template dalam google, print. Patern ni yang paling simple aku rasa. Mula-mula nak buat guna kain felt tapi tak jumpa kain felt kat Ampang Park. Aku bukan rajin nak berjalan jauh-jauh semata-mata nak beli kain felt.

Jadinya aku buat guna Evo foam. Aku rasa lagi senang buat guna evo foam sebab tak perlu nak jahit, just tampal dgn gam. Haha.

Jadi, ini lah hasilnya...Crown Birthday Hat for my little boy sempena birthday dia haritu.

Gigih mama dia buat walaupun tangan tak cukup seni.

Boleh simpan buat kenang-kenangan.





17 comments:

t.a.t.a said...

adjustable tak saiz nya?

julie shahril said...

tata: tak..buat ngam2 dgn ukuran kepala dia

gadisBunga™ said...

sungguh pantas baby boy membesau! :D

julie shahril said...

gb: a'ah rasa kjap dia besor pastu dh byk akal dan tak tau duk diam....grrrrr...

CiKPuaNLawA said...

bila nak potoshut lagi... !?

julie shahril said...

cpl: bila2 jahhh...janji tmpt tu tak panas, kang terbako kulit muka anak ai...dah kurg ensem.. :)

Dr Singa said...

nak satuuuuuuuuuuu!!

julie shahril said...

kakizat: bagi ukuran lilit kepala...kepala sapa ni? nanti kita buatkan.

gerbera said...

muka tu naughty habis

julie shahril said...

boboi: dia bru potong rambut ni lagi muka nakal tu terserlah

Time Traveller said...

alahai comey sesangat bile dah pakai macam tu.. lagi comey bile dia naik kereta tu hehehee.. happy sungguh :D

Daddy Ziyyad said...

Tahun depan punya besday, jarakkan sikit kain tu..zharef boleh pakai lagi! hahahaha

julie shahril said...

time traveller: heheee...tapi dia pkai kejap ke pastu dia rimas, cabut dan buang ke lantai...hahaha

dziyyad: tapi dah lekatkan no.1 kat topi tu...x lawa kalo cabut...buat baru aje lah :)

Seri Selaseh said...

Baru nak suggest suh simpan buat kenang2an bila anak dah besar nnati. Gmbr2 pn kena simpan skali. Jadi bukti.

eynda said...

Pandainya DIY :-)

julie shahril said...

selaseh: mmg akan simpan gmba2...penting tu supaya dia bole tgk masa dh besar..hihu

julie shahril said...

kak eynda: sikit2 bole la..saya x kreatif sgt