Wednesday, November 18, 2015

Upside Down : Rumah Terbalik : Port Dickson

Cuti deepavali yang lepas, aku tak balik kampung. Sebab tak ke mana-mana, jom kita pergi rumah terbalik di Port Dickson.

Di Port Dickson pun dah ada rumah terbalik, dengar cerita kat Melaka pun dah ada.

Bayaran masuk RM20 (dewasa), RM15 (kanak-kanak bawah 12 tahun dan ketinggian melebihi  90cm, kalau tinggi bawah dari 90cm, tak perlu tiket, free aje.

Zhareef dah tinggi lebih 95cm, hehe...kena lah beli tiket.


Ini gambar google, masa sampai orang ramai nak arwah, jadi aku terlupa nak snap gambar signboard ni.

 beli tiket dulu

 harus lah ada gambar tiketnya

Sebenarnya aku rasa lah, ini harga tiket yang baru sebab sebelum aku datang sini, aku baca dalam blog orang, harga tiket dewasa cuma RM15, kanak-kanak RM10. Bila sampai, tengok harga tiket dah lain, dan nampak sangat kesan baru tampal harga baru.

Sebab dah sampai, masuk aje lah. Nampak tak marketing strategi kat situ. 


ukur anak sebelum masuk di sini


Layan gambar je lah..




















16 comments:

idzwa kamaruddin said...

layan!~

SuzieLAWAti said...

tak pegi 3D art ke..?


layan gak kat situ...

julie shahril said...

idzwa: :)

CPL: tak pergi, tak tau kat mne sbb tak cari pun tempat tu, next time la ai pegi..

Ennor Plenetzurah said...

waaahhh.... so spoting....

Syed said...

Menariknya!
Creative diaorg ni kan, cara creative nak buat duit.. hehehe..

Kay said...

eh, yg gmbo bertiga tu mintak tlg org ke atau ada staf yg tolonmg amikkan gmbo?

Dr Singa said...

ai is kenot brain these photos!!
kehkehkehhh!!

dak zhareef tu..
hensem dah hensem dah..
tapi kenapaaa lah isap puting!!!
:))

julie shahril said...

Ennor: kami mmg suka bergamba gila2 mcm ni :)

En.Syed: kann..bisnes mcm ni mmg menguntungkan, lagi2 time public holiday, cuti skolah, masa tu la harga naik, mmg buat duit btol.

kakizat: budak tu buat perangai masa tu, sakit perut, mengantuk nak tido, asik merengek...tak bagi puting, mengamuk!!

julie shahril said...

kay: gambo tu staf yg amekkan.

whooz said...

kelakar la weh tengok gamba anak beranak tonggeng terbalik :D

cinta said...

Yang makhluk kluar dari lubang toilet tu paling ngeri.

wan norulkhamisa said...

akk menarik la yg akk duk dlm toilet tu...camne buat..
kak ,lisa dh ada fb..just inform akk kalu kak nak add hehe...Norul_Lisa tau...lama x bual2 ngn akk kan...

Izz Latif said...

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

tiga lalat said...

gmbr yg last tu kiut jeeer.,

Time Traveller said...

Harga naik tapi nampak m berbaloi sebab mmg unik.. kalau dulu kene pi sabah baru dpt rumah terbalik ni huhuu.. :D

julie shahril said...

en.lalat: anak cute ke bapak cute...hahaha

TT: berbaloi la jugak..tapi konsep rumah ni, keadaan perabot dalam rumah je yg terbalik, yg kat sabah tu, segalanya terbalik dgn rumah skali, kereta dan tmpt letak kereta pun terbalik, cuma sygnya..tak boleh amek gambar.