Sunday, December 6, 2015

Almarhum Tunku Jalil (1990 - 2015)


Gambar ini yang buat aku sedih dan sebak, sebab...sangat nostalgia, sangat sayu, dan yang pasti gambar-gambar sewaktu kecil adalah gambar 'paling mahal dalam koleksi kita'.

Allahummaghfirlahu warhamhu wa'afihii wa'fu'anhu
"Ya Allah, ampunilah dia, dan kasihanilah dia dan sejahterakanlah serta ampunilah dosa kesalahan dia"
AMINN..

Almarhum Tunku Abdul Jalil, walaupun aku tak pernah jumpa dia, bercakap dengan dia, tapi macam tak percaya, aku sedih sangat dengan pemergiannya.

Menitik juga air mata aku. Lagi-lagi bila tengok gambar dia masa kecik dengan adik beradik dia, terus rasa sebak. Aku selalu follow cerita dia di IG, mungkin sebab tu aku sebak, sebab selama ni aku selalu baca apa yang dia tulis dan kongsi di IG.

Walaupun ada sedikit cerita sosialnya yang aku dengar sewaktu dia hidup, biar lah urusan itu menjadi urusan dia dengan Allah, nak cakap lebih-lebih tak bagus, nanti jadi fitnah. Kita doakan yang baik-baik, nanti bila sampai ajal kita pula, orang akan doakan yang baik-baik untuk kita juga.

Sesungguhnya, ajal maut tak mengenal usia. Sama ada anak pergi dulu, atau mak ayah pergi dulu, abang pergi dulu atau adik pergi dulu...hanya Allah yang tahu. Yang kita tahu, mati itu pasti.
2 comments:

cinta said...

Amin.

Time Traveller said...

Subahanallah.. bila org yg baik meninggal semua akan berkata yg baik pd beliau.. syg masa hidup nya beliau lita tak pernah amik tau pun.. al fatihah