Friday, October 21, 2016

4 tahun

05 Oktober yang lepas aku dan husband buat sambutan hari lahir Zhareef yang ke-4 tahun di taskanya, bertempat di bangunan Wisma Pertanian dan Industri Asas Tani, Presint 3 Putrajaya. Majlis yang sangat simple, aku hanya bawa sebijik kek dan 75 keping buku mewarna sebagai hadiah kepada kawan-kawan Zhareef.

Mula-mula ingat nak bagi goodies bag, tapi masa dah suntuk dan aku fikir apa benda lah nak letak dalam goodies bag tu? Aku tak nak letak jajan atau makanan yang merapu. Pikir punya pikir, aku bagi buku mewarna, at least ada jugak aktiviti budak-budak tu kat rumah. 75 keping buku mewarna aku beli borong, sebab kawan-kawan playschool Zhareef ada 75 orang, ramai kan...

Bayangkan kalau aku nak membungkus 75 goodies bag....tak larat aku. Bagi buku mewarna lagi bagus, tak perlu nak bungkus-bungkus dan sangat bermanfaat untuk budak-budak.


 birthday boy muka serius jer

Semua berkerumun nak makan kek
sweet betul budak-budak ni


Walaupun ianya hanya satu majlis yang simple, tapi bermakna untuk Zhareef. Seronok tengok budak-budak makan kek ramai-ramai.

Abang Zhareef dah big boy, tak lama lagi nak jadi abang. Mama doakan abang Zhareef membesar menjadi anak yang baik, bahagia dunia dan akhirat, dan ketahuilah betapa mama dan papa sangat-sangat sayang pada abang tau.

Love you.


2 comments:

cinta said...

Hehe cumel. Dia dh tau blm dia nk dpt adik?

tiga lalat said...

pasni xyah tunjuk muka stress tu sbb dh ade adek., kanns ;p