Monday, August 24, 2009

kerabu pegaga

I try to prepare the Kerabu Pegaga yesterday. Not bad..nak kata sedap sgt tak..tak sedap pun tak. This is first time saya buat kerabu atau pun org panggil 'urap'. Saya dah tak tau nak masak apa. Ni baru 3rd day puasa, belum masuk hari-hari berikutnya. Oleh kerana sejak puasa ni melantak nasi je, badan dah jadi berat sikit, pastu bila dah berat jadi malas!

Semalam masa berbuka saya makan nasi sikit je, sebab Yat ada buat roti jala. Terer minah ni masak, dah bleh kawen dah. And for sahur, saya terpaksa makan nasi sebab dah takde benda lain nak makan. Dalam kepala ni terpikir nak makan sup ayam. Mengidam plak.

Ohh..I forgot to story mori, I bought blender, rice cooker and oven yesterday. Shopping sakan la semalam, termengah-mengah angkut barang2 tu nak naik ke tingkat 4. Terbakar la juga kalori ni. So lepas ni boleh la buat kuih raya plak, or what ever recipes need to be baked. Cheese cake pun bleh.

Makin gemuk la aku..

Source for resepi kerabu pegaga, I found from http://makan.cari.com.my


3 comments:

Reds said...

aduhhhhh...bestnyer....

irfanvsirhas said...

urap tu jawa yg cakap....hahahahahhahahaa......

J.U.L.I.E said...

k.su: mana kita tau...kita bkn org jawa...hahahaha