Wednesday, September 2, 2009

bas dulu-kini


Kenapa saya kata bas dulu-kini? sebab dulu2 dia ada...skrg pon bas ni still ada. Setia.

Oleh kerana kereta saya tak sihat dan masih dirawat di bengkel, saya kembali balik ke kg menaiki kenderaan paling popular kurun ke-18, bas Mersing. Haha. Bukan nak gelakkan bas tu sebab dia buruk, tapi terkenang kembali nostalgia zaman2 takde kete dulu, itulah kenderaan yg sering saya naik utk balik rumah. Saya pasti semua org kg saya akan tabahkan hati bila naik bas tu, it's like a rollercoster!

Dari kl tumpang kawan, stay rumah dia 1 malam, then pagi esoknya saya memulakan perjalanan menaiki bas itu utk sampai ke rumah. Nostalgia betul. Walaupun bas itu buruk, namun ia banyak berjasa kepada penduduk daerah berdekatan. Appreciate!


Bila naik bas itu, saya selalunya susah nak lelapkan mata, sebab ia mcm rollercoster. Ganas semcm. Semua lubang kat jalanraya tu dia main langgar je. Tapi pada hari saya balik tu saya boleh tido lena dlm bas tu. Penat kot maklum la bulan puasa (alasan..). Dah bertahun saya tak naik bas ni, tapi bila sesekali naik mcm seronok juga. Hehe. Mencabar sket (mencabar ke..no choice?).

Raya ni harus balik naik bas ni lagi kalau kete still tak siap di baiki..huhu.

5 comments:

Reds said...

bas ni x cukup lama lg..ada lg yg lg lama masih on the road...

J.U.L.I.E said...

mmg ada lg yg lama,tp aritu bas ni je yg ada, so sempat snap gmba bas ni je..ok la utk kenangan..

J.U.L.I.E said...
This comment has been removed by the author.
Ella said...

naik bas eh Julie? cian kete rosak..
dah lama tak naik bas style kat area2 pekan ni..

J.U.L.I.E said...

a'ah k.ila...kena naik bas la kita..no choice la..