Monday, January 11, 2010

puding roti

Puding roti, serve with custard sauce

My new hobby when I feel bored at home....masak. I like to surf the internet and try to find new recipes for my collection.

Puding roti ni rasa dia so-so la, boleh la diterima tekak. Boleh buat lagi next time. Kalo ikut resepi dia rasanya lebih manis tapi saya kurangkan gula sebab takut terlebih manis. Bagi sesapa yg suka manis, boleh letak lebih gula. Tapi pada tekak saya, yg ni rasanya kira ok lah. Tapi pada mereka yg tak suka susu, tak boleh telan kot sebab sos dia aje dah guna susu cair. Pudingnya pun direndam dlm fresh milk.




notes: terbukti aku takde keje kt opis, 1 hari sampai 2 entry aku tulis...muahaha.

4 comments:

liza aziz said...

itu la pasal.smpi 2 kali update blog tuk hari nih.
julie! kita pun nak blajar cam rozie. jeles tgk dia punye dh cantik. heheheee

J.U.L.I.E said...

liza: boleh..no hal.Nanti kita buat tutorial mcm mana nk tukar layout skin..wakakaka..tnya rozie pon boleh, dia dah terer dah..

mrs.ecam said...

julie : aku dh terer?? haha maceh...maceh....smlm dh ajo kt jue..org ckp x bek lokek ilmu kn...heeee...eh julie ko nyer puding sdap ler...terbaekkkk wokk keh3....nnti klu ko wat lg jgn sgan2 bg aku rs ek...hekhek...x malunyer...heeeeeee

J.U.L.I.E said...

rozi: btol2...x baek lokek ilmu,pasni leh turunkn kt liza lak..
oh yeke puding tu sdap, malu2 plak aku dgr...rjin2 la update blog ek...tp jgn smpai bos ko nmpk..kuikuikui..nti x dpt bonus lak..