Monday, March 8, 2010

hari minggu yg tenang

This weekend saya cuma jejak tanah 2 kali. Saya byk melepak kat umah sebab saya tinggal sorang. Org lain semua balik kg. 2 kali jejak tanah tu pun sebab nak beli barang kat Maidin Mall dan cuci kereta. Kalau tak jgn harap aku nak keluar. Saya kesian sgt tgk kereta saya yg dah sebulan tak basuh.

2 kali keluar tu sempat lagi buat spek mata dan beli handphone. Ohh...bkn handphone mahal pon, just nak guna sebagai my 2nd handphone in case 1st handphone busy. hehe. Handphone bodoh2 je, tak mahal pun. Takde 3G or 4G or 5G. Just basic function. Boleh la buat bergayut. Yg penting saya boleh bercakap sebab saya bukan peminat handphone atau gila gadget. So saya tak pentingkan sgt function yg canggih manggih tu.

Ok, cerita lain...

Saya buat trifle last saturday. Ni la hobi saya, masak walaupun apa yg saya masak tu tak sedap. Saya rela masak dari kemas umah. Saya rela masak dari lipat baju. Saya rela masak dari sapu sampah. Saya rela masak dari mop lantai. Aneh kan.

Walaupun saya masak tak sedap tapi saya rela masak dari buat benda lain. Habis la kalau aku kawen, sure umah mcm kapal pecah. Hopefully bakal suami saya rela menerima saya SEADANYA.

Kali ni saya buat trifle menjadi. Bangga gila kejap.
Bajet terer la.

Jadi ini lah makanan saya selama 2 hari. Tahan kan perut aku...,ohh..lupa ada beli keropok lekor ngn jijoe. Sedap, dah selamat dibedal. Pastu minum white coffee sambil tgk tv, best gile.

Kesimpulannya, walaupun weekend ni cuma jejak tanah 2 kali, tapi saya amat tenang sekali. Haha.




4 comments:

mrs.ecam said...

jejak tnh???? kui3 klako la penggunaan ayat ko nih...tp tabik toyoying sbb ko rajin msk...tp x rajin kmas umh ek...xpe pas kawin amik la bibik...keh3

j.u.l.i.e said...

rozie: hehehe..aku mmg x suka kemas umah, tp x la bersepah sgt, actually aku mengemas juga, kalo x umah aku mcm tongkang pecah, tikus lalu pon x nmpk...hahaha, amek bibik ek? kuikui...hopefully bibik tu pndai wat keje la..

joyahsport said...

tikus lalu xnmpk xpe...jgn nnti bby nyorok mane xnmpk sudah..kwang..kwang...tp sodap aih tgk gmbo triffle tuh...menggiurkan..

j.u.l.i.e said...

jun: bby nyorok?kahkahkah...tu bkn tongkang pcah lg dh,tu namanya kapal titanic terbalik,terlingkup, umpama aku x kemas umah sethn...