Tuesday, August 24, 2010

buat kuih

Tetiba rasa mcm nak buat kuih raya. Kalau nak buat kuih harus lah bahan-bahannya simple. Jangan harap saya nak buat kuih yang complicated. Every year kalau raya, adik saya akan request kuih cornflakes madu dan biskut makmur. Simple je kan kuih tu. Saya memang benci benda-benda yang complicated ni. Haha.

Raya kali ni saya rasa macam hambar. Tapi raya tetap raya lah. Tetap kena sediakan apa yg patut. So this weekend maybe bertungkus lumus lah saya di rumah buat kuih. Jangan hangus macam tahun lepas sudah.




note: mood nak buat kuih dtg bila tengok budak ni buat kuih...mcm best je! hehe

4 comments:

Kehelan said...

raya tak tiba lg dh rasa hambar... knp?

aku dh beli biskut raya, bayar tak habis lg, kuihnya dh habis...

j.u.l.i.e said...

kay: ada la penyebabnya raya aku kali ni jdi hambar..hukhukhuk..tp raya tetap raya!! chaiyok..

aku order jugak tp x byk, rasa mcm nak buat la...tetiba mood rajin dtg, bkn senang nak tgk aku rajin!

whooz said...

julie, pandai buat kuih makmur?? nak blaja :D

j.u.l.i.e said...

huz: bole...bole....nti aku bg resepi.