Friday, October 8, 2010

fakta part 1

Fakta:

1) Kalau pasangan anda meminta putuskan hubungan dan memberi alasan 'Ingin memperbetulkan diri', sebenarnya that is just a beautiful reason created by her/his. Yang sebetulnya dia ada orang lain.

2) Biasanya perempuan kalau nak minta putus, dia akan mulakan dengan ayat "We need to talk..."

3) Naluri seorang ibu biasanya betul, begitu juga dengan naluri seorang isteri.

4) Perempuan lebih emosi daripada lelaki, manakala lelaki lebih bernafsu daripada perempuan.

5) Ramai orang takut nak makan egg yolk (telur kuning). Mereka lebih rela makan egg white sebab katanya kurang kolestrol. Sebenarnya fakta itu salah. Kuning telur mengandungi lebih daripada 90% kalsium, iron, phosphorus, zinc, thiamin, B6, folate, B12 dan panthothenic acid. Mereka yang makan telur pada waktu pagi dapat mengekalkan atau mengurangkan berat badan berbanding mereka yang makan bijirin. Baca fakta tentang telur di sini.




9 comments:

cinta said...

fakta yang sangat berguna.

bain said...

betol sgt ker??
dlm #4 tue, nafsu apa yg lelaki lebih dr pmpuan?? kalo bab nafsu shopping, saper yg lebih?? ahaks..

j.u.l.i.e said...

siti: just sharing..

bain: ko sndiri pon tau nafsu apa sbb ko lelaki. Stakat nafsu shoping tu bleh handle la sbnrnya, cuma antara nak dgn x nak je. tp bab emosi, pompuan mmg melebih-lebih la,aku sndiri pon kdg2 emosional terlebih.dlm Islam pon dh ckp pompuan ada 9 nafsu cuma 1 akal,lelaki ada 9 akal,1 nafsu.tp kdg2 lelaki gagal mengawal nafsu yg cuma 1 tu...huhu...maap la kalo ada fakta yg kurang tepat..

bain said...

hahaha.. :-)

Kehelan said...

berat aku dh naik sekilo... so aku nak makan telur la pagi2...

telur goreng bleh tak?

j.u.l.i.e said...

kay: telur rebus....goreng ada mnyak..

cipang said...

Telor,,,,semua aku bedal,,,putih ke , kuning ke, asin ke,,,goreng ke, 1/2 masak ke,,,janji makan

j.u.l.i.e said...

cipang: wahhh...bagus lah, mesti badan sihat nih..

Glen James said...

thanks for sharing your information with us.

truth about six pack abs