Sunday, March 27, 2011

court enam

Management apartment court 6 adalah management terbodoh yg pernah aku jumpa. Tahun sebelum ini, sistem parking mudah dan senang. Satu rumah boleh apply parking untuk 2 kereta. First car free of charge, second car kena bayar RM300 setahun. Ok, tak apa lah. Cuma untuk second car ni kena apply cepat takut parking penuh. Ok fine. Setiap kereta juga wajib ada sticker, aku rasa mana-mana apartment pun mengamalkan sistem car sticker. Senang nak tahu siapa resident siapa visitor.

Tapi tahun ini dah tukar sistem. Sistem paling bangang abad ini. Diaorang dah letak bay number di setiap petak parking. Siapa yg apply akan diberi petak parking nombor mana kecuali second car agak payah sikit. Dah la kena bayar guna cek. Lepas tu diaorang kata tahun ni kita dah tak pakai car sticker lagi. Aku tanya kenapa? owhh...memang tak perlu, katanya. Aku cakap dalam hati, kalau tak ada car sticker, macam mana diaorang nak tahu siapa resident siapa visitor. Kalau bapak penyamun masuk nak merompak pun bukan diaorang tahu.

Tup tup baru-baru ni aku dapat satu memo kat depan pintu mengatakan semua orang kena apply car sticker sebab management dah pening nak kenal mana satu kereta resident mana satu kereta visitor dan mungkin jugak laa...mana satu kereta penyamun. So stupid!

Aku rasa macam nak maki hamun 3-4 bakul.


4 comments:

gismo82 said...

selalunya bila tinggal kat apartment ni mmg menyusahkan sikit..mcm aku juga..sbbnye org yg manage apartment tu bukan nak jaga pasala safety sgt..diorang nak duit je...

Kehelan said...

kat tempat aku, dpt 1 parking... utk kereta kedua plak kena sewa parking RM 30 sebulan utk tidak berbumbung... kalu parking bumbung RM 50 sebulan...

aku pernah gaduh ngn management depan pondok guard... kecoh la diorg, aku nak masuk nak turunkan kawan aku kat dalam pun tak boleh! sampai skrg diorg kenal muka aku... ampess!

bain said...

kalo dok kondo pon samer gak ker masalah nyer?? Mr Gapi (yg maseh lagi xde blog sampai la nie) dah ada 2 3 keta xde pon masalah parking kat apartment beliau.. cuba deme tanya apa rahsia beliau..

j.u.l.i.e said...

gismo: mmg pon,sakit hati.dah tu tak tetap pendirian,kejap mcm tu kjap mcm ni, nyusahkn org.

kay: aku bising2 kt opis diaorg pon buat sakit hti je,bkn ada respon pun.skg ni kalo org luar dtg mmg x bleh parking lama2,bengkak je la hati mak bapak yg dtg, kena park kt luar. sengal.

bain: mr.gapy lain,dia ada taik lalat.aku xde taik lalat.dia gunakan kuasa sakti taik lalat dia tuh...hahaha