Friday, June 24, 2011

hana tajima

Selepas membaca blog Haris, baru saya tahu siapa Hana Tajima. She is really impressed me when first time I saw her picture. Rasa nak tahu dan terus google dan google. Hasil dari google, dapat la sikit info mengenainya. Menarik.

Nama penuhnya ialah Hana Tajima Simpson, berusia 23 tahun. Merupakan seorang pereka fesyen untuk Maysaa.com di United Kingdom. Berdarah kacukan Jepun (bapa) dan Inggeris (Ibu). Memeluk agama Islam ketika berusia 17 tahun dan kini beliau popular kerana menampilkan imej bertudung serta menjadi pereka fesyen untuk wanita bertudung kontemporari.


Hana Tajima dan Yuna

Baru saya tahu dari mana datangnya imej bertudung Yuna yang sangat stylo ni, rupanya datang dari Hana Tajima.

Hana Tajima

sweet
pretty mixed Japan and English


Dan...Hana Tajima sudah pun berkahwin. First time tengok dress pengantin yang dia pakai ini, automatically teringat kat dress pengantin masa Yat kawen. Purple. So sweet. Takde chance la lelaki-lelaki kat luar sana nak mengorat si Hana Tajima ni.

Banyak blog yg saya jumpa bercerita pasal Hana Tajima. Dia merupakan ikon fesyen bertudung untuk wanita yang ingin bertudung sambil bergaya. Nice. Apa yg saya impressed ialah dia berjaya dalam kariernya dalam usia yg muda dan mempunyai peminat serta pengikutnya yang tersendiri.

For more info, boleh tengok di sini http://hanatajimasimpson.com/

7 comments:

Kehelan said...

haaahhh.... ko tak kenal hana tajima???

j.u.l.i.e said...

kay: ye...baru kenal, naif kan aku? hehehe..

Reds said...

hehe...tq Julie. Sib baik la dia dh kawin kan? hehe

Fiza said...

Kalu ko slalu follow blog fesyen bertudung... mmg dia ni femes.

Aku mmg suker fashion tudung dia tp mcm x sesuai je aku pakai... hehehe

j.u.l.i.e said...

haris: wah....minat ke? hehe

nurul: suka juga fesyen dia tp x sesuai lgsung dgn muka aku yg bulat ni..mcm kelakar je kalo aku pkai gitu..

whooz said...

laa dah kawen eh (eh apsal aku pulak yg frust ..hehheheh)

suka tengok muka dia

j.u.l.i.e said...

whooz: dia comel