Tuesday, March 25, 2014

melancholy

...but I have to accept fact that you will not come back again



Ya Allah, kalau benarlah mereka semua sudah tiada, tempatkanlah roh mereka yang Islam di kalangan orang-orang yang beriman. Yang bukan muslim, berehat lah dengan aman di alam baru.

Seboleh-bolehnya aku cuba berfikiran positif. Aku kerap fikirkan tentang semua penumpang dan anak kapal serta 2 orang pilot. Walaupun mereka takde kena mengena pun dengan aku, kesedihan itu sangat terkesan dalam hati ini. Aku masih mengharapkan keajaiban akan berlaku. Aku terbayang-bayang bagaimana agaknya keadaan mereka disaat-saat akhir sebelum kapal tenggelam membelah lautan hindi.


Dear Hindi Ocean,
hug them, warm them, keep them in touch with you until we come to bring them home.









6 comments:

:: idzwa :: said...

al-fatihah..

gerbera said...

Sakit hati bila orang bercerita perkara yang tak baik pasal Kapten Zaharie. Walau aku tak kenal dia aku yakin dia dah cuba segala usaha yg termampu. Al-fatihah.

julie shahril said...

idzwa: alfatihah, amin

boboi: apa yg aku nmpk, smua yg berlaku di msia smua nak dipolitikkan, bkn tragedi mh370 ni aje, same goes to lahad datu tragedy last year. lepas ni apa pulak? letih betul nk layan spekulasi. aku pegang pd kata2 abah aku je...baca boleh, percaya jangan. What aver happen, its happen for a reason, Allah saja lah yg maha mengetahui apa sebab,knp,siapa,bagaimana, semoga kita semua dilindungi dari sebarang fitnah. Takut bila difikir2kan, mcm mana lah nasib anak2 kita nanti.

Dr Singa said...

yang peliknya julie.. sangat ramai yang senang sangat nak percaya apa yang dibaca, dicerita.. lepas tu share kat semua orang..

julie shahril said...

kakizat: kann..kalo baca pastu diam xpe. sbb tu org luar (bangsa asing) kata org melayu ni bodoh sbb sng nak kena tipu, main terima bulat2 apa yg ditulis. kita bertelagah, diaorg tepuk tangan dan snyum je.

wan norulkhamisa said...

perasaan akk sama macam saya...the most painful goodbyes are the one that never said and never explained.