Thursday, June 21, 2012

kuih raya

Tempahan kuih raya dah dibuka. Bukan aku yang jual, orang ofis. Dah tak lama nak puasa, sekejap je kan. Terkejut aku dapat katalog kuih raya siap dengan sample sekali. Gigih mereka cari duit.

Harga kuih raya buat mata aku celik besar-besar...sebabnya tahun ni aku tak boleh beli satu tapi kena beli dua. Satu untuk family sendiri, satu lagi untuk family mertua, baru adil ye tak.

Aku kan lemah semangat dalam bab-bab shopping ni. Terpedaya la juga. Kalau tak tempah sekarang, lama-lama aku tetap kena beli juga. Plan dalam kepala ada kuih yang nak buat sendiri. Plan je la...aku ni selalu plan je lebih, buatnya tidak. Tapi akan diusahakan lah, untuk kuih yang sempoi-sempoi je, yang komplikated tu sori.

11 comments:

gerbera said...

Wow!harga kuih raya dah rm30 above?
Tart Nenas Gebu Red Raven kena naik harga jugak kah?

j.u.l.i.e said...

boboi: bape hrga tart ko? kalo relevan aku nk tempah..dgn geng GGK jgn naik hrga...ngn org len xpe...kehkehkeh

♥ ROS ♥ said...

Aduh..ni yg meleleh ni :p

j.u.l.i.e said...

ros: dh time puasa nanti lg terliur..

Ajamahiyaa said...

kak yie...tahon lepas aja gigih bersemangat waja buat kuih...kononnyerr buat 3 jenih..2 je yg jadikkk...wakakakkaa!!

kesimpulannyer: serik walaaaweii....lintang-pukang dapor kelam-kabut sorg2...dahlaaa brg2 mentah mahai...setakat nk buat se adun dua....TAHUN NI BELI JELAAAAHHHH...ngeh2....;)

mrs.ecam said...

kt sini aku sowang jek pompuan...taun lps xdek org jual2 kuih rye pong...dh org lelaki ni ade ke yg nk jual2 kan...so taun ni rsnyer opis aku sunyi la ngan tempahan2 kuih rye ni sume...heee

j.u.l.i.e said...

aja: aja plan buat 3, yg jadiknya 2..ok jugak...kak yie..apa yg diplan smua hampehhh...hahaha..last2 beli aje...taon ni tgk la mcm mne...mula2 je smangat..lama2 lemau jugak

rozi: lorrr...ko sorg jeke pompuan kt sinun? mesti ko x leh nk bergosip kan...cian ko...kitaorg jugak yg meriah...kukuikui

liza aziz said...

julie, kuih ni cam sama je yg promote kat opis kita. tp bulan lepas lagi la dh amik order. kita amik almond espresso tu... 3 skali kita amik. btw kuih2 dia mahal kan. hihi. tgk je la iklannya camne. katalog siap.

Kehelan said...

Tahun ni Kuih raya naik harga eh???

Tahun, aku x dpt balik awal utk buat kuih raya...

Tahun ni, cuti aku x byk, kena simpan...

Tahun ni!!! Huhuhuhu

j.u.l.i.e said...

liza: almond espresso tu mmg nmpk mcm sdap, rata2 org opis tempah kuih tu, tp bila kita tgk ingredient dia...ada nescafe la...so x jadi nak amek..,actually kuih2 dia mmg mahal pun..

kay: naik harga atau mmg harga dia mcm tu aku x pasti, yg pastinya mahal, aku tempah 2 jenis aje..

ko mmg tgh berperang dgn cuti la ni...sakitnya cuti cuma 14 hari!!!

gerbera said...

Tart nenas Gebu masih maintain price & quality seperti last year :)